Hai cu Sori

Vietnam și Cambodgia 29 septembrie – 13 octombrie 2023

EXPLORARE. GUST. RELAXARE. CULOARE. FERICIRE.

CamboVietnam va fi un circuit despre explorarepotrivit și pentru ochii fotografilor, cu cazări tradiționale, dar și normale, alese strategic, cu personaje ale grupurilor etnice care ne vor îmbogăți sufletește și o experiență HAICUSORI în premieră. Nu vor lipsi peisajele deosebite ale orezăriilor, cu meșteșugari iscusițivom descoperi sate cu bicicletasesiuni de trekkingchipurile blânde și muncite ale vietnamezilor, dar și tradițiile și cultura locală. 14 zile de călătorie senzorială, plină de revelatii, relaxare și aventură. 

Îmi imaginez că am lăsat bagajele deja și suntem în avion spre Vietnam. Suntem preluați de la aeroport și acolo, fix în momentul acela, începe o adevărată poveste de viață. Bine, povestea a început încă de anul trecut, când am visat acest trip pentru vacanța de iarnă. Mi-am pus în minte să fac ceva deosebit din această călătorie în premieră HAICUSORI. Observând că majoritatea locurilor faimoase și deja foarte comerciale din nordul Vietnamului erau pline de turiști, am ales să caut echivalentul lor în locuri mult mai tradiționale și aerisite, unde vom descoperi adevăratul vibe vietnamez. Și, pentru că rămân aceeași persoană care dorește să îndeplinească visuri, am contactat un tour operator local alături de care am întocmit un program care să îți pună curcubeul pe cerul gurii, stelele în ochii culturali, liniștea pe sufletul călătorului amator de experiențe noi și multe, multe temple tradiționale. Așa că vă promit să le luăm pe rând, ba cu microbuz, ba pe croazieră, ba te mai miri cu ce fel de avioane interne: Hanoi, Ha Long Bay, Mai Chau, Pu LuongSaigon (Ho Chi Minh), Siam Reap și apoi mult, mult așteptatele zile, de fapt 4 nopți, la faimoasele temple ascunse prin jungla cu răsărit și apus de soare la Angkor Wat în Cambodgia. Îmi doresc ca această călătorie sa nu fie un circuit al bifării de obiective ci, mai presus de toate, să simțim că suntem prezenți acolo prin experiențe și să  trăim, pe cât posibil, așa cum o fac ei.

Perioada calatoriei

 • 29 septembrie 2023, Otopeni 12:00 – Doha 16:30, Doha 19:55 – Hanoi 07:20 12 octombrie 2023, Ho Chi Minh 19:30 – Doha 23:15, 13 octombrie Doha 02:00 – Otopeni 07:00; bagaj cală max. 25 kg și bagaj mână 7 kg.
  (plus, minus 1 zi, LUAȚI ÎN CONSIDERARE că Qatar poate schimba programul de zbor);

Termen de inscriere:

 • 04.04.2023  pentru formarea grupului.
  Dacă se fac înscrieri după 04.04.2023, se reverifică prețul și disponibilitatea (!!!) biletului de avion şi se recalculează.

Tipul călatoriei:

Circuit – circuit cultural, cazare în orașe diferite. 

CE VOM DESCOPERI ÎN VIETNAM ȘI CAMBODGIA, PE ZILE:

Sumar: București – Hanoi (2 nopți) – Mai Chau (2 nopți) – Pu Luong – Ninh Binh – Ha Long Bay (croazieră, 1 noapte) – Ho Chi Minh (Saigon) – Siam Reap (4 nopți) – București

 

29 septembrie 2023: decolare Aeroport Henri Coandă (Otopeni) – Doha – Hanoi, Vietnam;

 

30 septembrie 2023: aterizare Hanoi, Vietnam și timp liber, cina inclusă la hotel;

 

1 octombrie 2023tur ghidat Hanoimic dejun și prânz incluse;

 • opțional – Evening story of Street Food, vei avea ocazia să înțelegi ce face din Cartierul Vechi Hanoi un loc atât de captivant în timp ce guști o mare varietate de specialități vietnameze și poate costa între 19 și 34 USD, în funcție de câți suntem;

 

2 octombrie 2023: Hanoi – Mai Chau, zi în care vom călători de-a lungul drumurilor fermecătoare, drumuri care urcă treptat până când ajungem în mijlocul unui peisaj de munți așezat la o altitudine medie. La sosire, vom lua prânzul într-o casă locală. Dupa-amiaza vom vizita un sat învecinat, locuit de unul dintre grupurile etnice thailandeze din Vietnamul de Nord, Thai-ul alb. În aceste regiuni muntoase, vom descoperi meșteșugurile locale și obiceiurile locuitorilor. Vom avea la dispoziție restul zilei pentru a ne plimba prin sat. Mic dejun și prânzul sunt incluse.

3 octombrie 2023: Dimineața vom pleca din lodge cu bicicleta și vom descoperi împrejurimile interesante și vom asista la viața de zi cu zi a minorităților etnice. În funcție de condiția fizică și preferințele personale, vom putea alege dintre două rute. Mic dejun și prânz sunt incluse.

4 octombrie 2023: Dimineața vom pleca spre Rezervația Naturală Pu Luong, populată de minorități muong. După check-in la cazare, vom fi liberi să explorați cabana, înainte de a ne bucura de prânz.
După-amiaza ne așteaptă o sesiune de trekking, coborând într-o vale, vom traversa poteci înconjurate de terase de orez lângă satul Kho Muong. Apoi continuăm pe mai multe poteci prin lanuri de porumb, alte câmpuri terasate și sate mici, cu timp și pentru un picnic. O clipă de odihnă ne va permite să profităm de prospețimea râului înainte de a ne întoarce la cabană. Mic dejun și prânz incluse. Distanța trekking 3 ore/6km.

 • Pentru această plimbare este recomandat sa fiți echipați cu pantofi buni pentru mers, pantaloni lungi și protecție solară

5 octombrie 2023: azi e zi de bicicletă, barcă și peșteri! De la Pu Luong plecam spre Ninh Binh (4h), unde vom ajunge la prânz într-un sat și vom lua prânzul într-o casă locală. La începutul după-amiezii, vom face o plimbare plăcută cu bicicleta (1h) prin sate pentru a descoperi zonele și locuitorii acestora. Apoi, vom păși pe un sampan (barcă, 1h30) pentru a călători în peșterile din Tam Coc („cele trei lagune”), cuibărite în mijlocul unui peisaj acvatic și al formațiunilor de stâncă gigantice. Ziua se încheie cu drumul înapoi la hotel. Mic dejun și prânz incluse.

6 octombrie 2023: azi e zi de croazieră, insule și peșteri! De la Ninh Binh pornim spre Halong Bay (3h) și ne îmbarcăm pe croazieră. Acest golf faimos în întreaga lume este unul dintre cele mai frumoase peisaje din Vietnam, cu insulele sale uriașe de stâncă, acoperite de vegetație luxuriantă. Golful Halong include aproximativ 1.900 de insule și insulițe cu vârfuri stâncoase, adesea nelocuite și nevizitate. Un peisaj marin spectaculos, care a câștigat statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO în 1994. Prânzul va fi servit la bord cu fructe de mare excelente, proaspăt capturate din golf. Vom avea șansa de a ne bucura de poveștile legendare ale localnicilor atunci când vizităm unele peșteri. Dormim pe barcă, iar micul dejun, prânzul și cina sunt incluse.

7 octombrie 2023: Dimineața devreme ne vom trezi pentru răsăritul soarelui peste apele golfului. Apoi croaziera va face un tur în jurul golfului până când vom debarca la sfârșitul dimineții. După aceea, vom călători 2h30 către aeroportul din Hanoi pentru zborul către Ho Chi Minh. Vom fi primiți de ghidul local la sosire și transferați la hotel pentru check-in. Mic dejun și cină incluse.

8 octombrie 2023: Suntem în Saigon (Ho Chi Minh), așa că dimineața facem un tur ghidat prin oraș,  când avem întâlnire cu: oficiul poștal central, a cărui structură metalică a fost proiectată de Gustave Eiffel, Catedrala Notre Dame, construită din cărămizi roșii și asemănătoare cu Notre Dame din Paris, dar și cu Palatul Reunificării și strada Dong Khoi. După-amiaza, târziu, vom călători la aeroportul Saigon pentru zborul către Siem Reap. La sosirea pe aeroportul Siem Reap, ne întâlnim cu șoferul și ghidul local și mergem spre hotel. Mic dejun inclus, total 5h/200km.

9 octombrie 2023: începem aventura culturală în Angkor Wat, cu experiența magică a faimosului răsărit! Este momentul perfect pentru a ne plimba pe coridoarele Angkor Wat și, începând de la bulevardul central, ne vom da seama de proporțiile locului. Această realizare arhitecturală minunată, ne va impresiona nu doar prin elementele sale structurale, ci și prin detaliile sale artistice. Apoi vom călători pe un drum flancat de copaci uriași seculari, iar o ușă maiestuoasă de piatră va apărea la Angkor Thom, „orașul mare”. Aici admirăm fețele masive zâmbitoare ale templului Bayon sculptate în piatră. 54 de turnuri împodobite cu 4 fețe înconjoară acest minunat edificiu. Călătorim apoi la Baphuon, un templu munte construit în secolul al XI-lea, a cărui restaurare, condusă de arhitecți francezi, s-a încheiat recent. Ne plimbăm  de-a lungul Terasei Elefanților, folosită pentru audiențe regale și ceremonii publice și continuăm cu Terasa Regelui Lepros, construită în secolul al XII-lea și împodobită cu sculpturi magnifice Apsara.
La finalul zilei ajungem la Ta Prohm, un templu care pare aproape consumat de natura tropicală care îl înconjoară. În timpul acestei experiențe, vom observa mai multe dansuri reprezentând diferite ocazii importante din viața localnicilor. Dansatorii, cântăreții și muzicienii vor aduce la viață cultura antică khmeră într-un cadru spectaculos, în timp ce vom gusta din ce-i mai bun în bucătăria cambodgianăMic dejun, prânz și cină incluse. Distanța 36km/45 minute.

10 octombrie 2023: Dedicăm ziua celor 3 „bijuterii” mai puțin faimoase, dar totuși destul de remarcabile, ale sitului arheologic Angkor. În primul rând, vomi vizita templul Preah Khan, tradus ca „Sabia Sacra”, o mănăstire impunătoare construită în 1191 de Jayavarman VII, care i-a dedicat-o tatălui său. Înconjurat de un șanț, magnificul Preah Khan este unul dintre cele mai mari complexe de temple. în cadrul parcului arheologic, care se întinde pe 56 de hectare.
Apoi, te vei îndrepta spre nord pentru a vizita Banteay Srei, un templu atrăgător din gresie roz, cunoscut și sub numele de „Cetatea Femeilor” și care prezintă câteva sculpturi remarcabile ale divinităților. Chiar dacă nu este cel mai mare templu din complexul Angkor, este evident cel mai elegant și cu adevărat destul de captivant prin frumusețea sa. Continuăm apoi călătoria către un alt templu de excepție: Beng Mealea. Construită la mijlocul secolului al XIII-lea în timpul domniei regelui Suryavarman al II-lea, a servit drept exemplu pentru Angkor Wat. Mic dejun și prânz incluse. Distață 150 km/3h30

 • Opțional – Siam Reap by Night by Vespa (passenger) – 4 hours, from 18:00 to 22:00, Meals included: 1 cocktail or mocktail, tasting snacks at the market, local food and rice wine tasting. Price 79 USD 

11 octombrie 2023: toate pânzele sus, azi suntem pescari, pornind pe canale de la Kompong Kleang (până aici facem 1h30) printre casele lacustre de pe lacul Tonlé Sap. Vom avea privilegiul de a întâlni un pescar local pentru a înțelege mai multe despre stilul lor de viață și tehnicile de pescuit manual, pescarii fiind principalii furnizori de pește pe numeroasele piețe din Cambodgia. Vom putea, de asemenea, să participăm activ, învățând tehnica de a arunca o plasă tradițională de la profesioniști.  Pentru prânz (picnic) avem ocazia să vizităm una dintre cele ai frumoase case tradiționale din zonă. După o zi de conectare la cultura cambogiană ne întoarcem la hotel. Mic dejun și prânz incluse.

12 octombrie 2023: azi avem timp pentru bagaj și mic dejun,  apoi transfer către Siam Reap pentru zborul către Ho Chi Minh, de la ora 11:50.

13 octombrie 2023 – ajungem la București

Informații logistice:

Sunt câteva aspecte pe care le-aș trece la “good to know” pentru această călătorie:

 • Trezirea va fi, de câteva ori, matinală. Asta ajută foarte mult să câștigăm timp, călătoria fiind tip circuit.
 • Asigurarea storno nu este inclusă, dar este puternic recomandată!
 • Asigurarea de călătorie este obligatorie!
 • Impactul emoțional al societății asiatice poate fi ridicat. Sărăcia, aglomerația și mirosul, pe alocuri pot fi evidente. Clima este diferită față de cea europeană, fiind zone cu umiditate ridicată. De altfel traficul în Vietnam și Cambodgia este deosebit și încet, având viteza medie 30/40/h.
 • Pentru detaliile logistice, după înscriere vei primi un pdf în care vor fi trecute toate informațiile legate de ce este nevoie să ai la tine, buget bani de cheltuială etc.
 • Pașaportul temporar nu este admis.
 • În funcție de condițiile meteo, programul poate suferi mici ajustări.
 • Trebuie adaptor universal priză, iar apa de la robinet nu este potabilă (atenție la gheață în băuturi);
 • Trebuie să aveți măști chirurgicale la voi.
 • Începând cu data de 15.03.2022, autoritățile vietnameze au decis ridicarea tuturor restricțiilor generate de pandemia COVID-19. În consecință, au fost reluate toate zborurile comerciale, iar intrarea în R.S. Vietnam este permisă tuturor categoriilor de cetățeni, inclusiv turiștilor. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice.
 • Atribuirea pe camere se va face în ordinea înscrierilor. Dacă aveți cerințe speciale care pot fi îndeplinite, vă rog frumos sa menționați la înscriere. Altfel logistica ulterioară poate deveni anevoioasă sau imposibilă.

Pentru înscriere: hello@haicusori.com sau 0744641879 (WhatsApp). Tot aici mă puteți găsi și dacă aveți întrebări. Dacă dați “Going” evenimentului, nu se va considera înscriere oficială.

Detalii plată: SC HAICUSORI CARTON TRAVEL SRL, CUI 39619488, J40/10043/2018, licenţă touroperator 2286/16.07.2021. Cont lei: IBAN RO36BTRLRONCRT0462547001, BANCA TRANSILVANIA, Cont EURO: IBAN RO83BTRLEURCRT0462547001 pentru depuneri cash în cont se percepe o taxă de 10 lei. Te rog să specifici la transfer “CamboVietnam”. Se recomandă plata în euro. Dacă doreşti plata în euro, te rog specifică la înscriere. Pentru plata în lei se percep 1.5% pentru diferențe comisioane bancare.

Participanți:

minim 13, dacă se depășește numărul, încercăm suplimentarea sau o nouă tură în continuarea primei.

Prețul include:

 • bilete de avion: 29 septembrie 2023, Otopeni 12:00 – Doha 16:30, Doha 19:55 – Hanoi 07:20 12 octombrie 2023, Ho Chi Minh 19:30 – Doha 23:15, 13 octombrie Doha 02:00 – Otopeni 07:00; bagaj cală max. 25 kg și bagaj mână 7 kg.
 • 3 bilete avion interne: 6 octombrie 2023, Hanoi 17:00 – Ho Chi Minh 19:15, 7 octombrie 2023,Ho Chi Minh 16:20  – Siam Reap 17:30 și retur pe 11 octombrie 2023, Siam Reap 11:50 – Ho Chi Minh 13:05, prețul lor poate suferi mici modificări; bagaj cală max. 25 kg și bagaj mână 7 kg.
 • cazare hotel 3* și 4* (hotel și lodge-uri),  loc în cameră dublă cu baie: deluxe, grand deluxe și bungalow-uri;
 • acest pachet include mic dejun, prânz și cine, conform program (deci nu veți cheltui pe mâncare mai deloc);
 • transport intern cu microbuz;
 • transferuri aeroport;
 • biletele de intrare la obiectivele turistice incluse în program;
 • șofer, ghid localnic și însoțitor limba română;

HaiCuSori_Vietnam Cambodgia

Prețul nu include:

 • taxă de viză pentru Vietnam, costă 50 USD (multiple visa ptr. 2 intrări în Vietnam), fiecare călător o obține conform indicațiilor primite la înscriere;
 • taxă viză tip T pentru Cambodgia, costă 36 USD, fiecare călător o obține online de pe https://evisa.gov.kh/
 • orice alte servicii solicitate, dar nespecificate in program;
 • tips-uri pentru ghid și șofer (aprox. 10 USD/zi de persoană);
 • pentru cei care nu merg cu bicicleta, pot lua în schimb mototaxi și suplimentul este de 7 USD/pers.
 • Pentru vize ne vom coordona împreună, dar te rog să citești detaliile condițiilor necesare pentru călătorie în Vietnam și Cambodgia aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3760  și aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/31518

Cazările:

 • Hanoi – Hong Ngoc Dynastie Hang Manh ***
 • Mai Chau – Sol Bungalows ****
 • Pu Luong – Pu Luong Natura **
 • Ninh Binh – Ninh Binh Legend Hotel ****
 • Halong – Croazieră Glory Legend Cruise
 • Ho Chi Minh – Acnos Grand ***
 • Siem Reap – Cambana Residence ****

Alte experiente HaicuSori

Toscana | 25-29 sept. 2024

1090 EURO / persoană

 • Toscana

Val d’Orcia, Pienza, Cortona și dolce far niente cât încape. Sau un food trip cu iz cultural, peisaje unice în Europa și o cazare de poveste. Am inclus câteva activități în aceste zile, însă am ținut cont și de momentele de odihnă, astfel încât să ne relaxăm.

Circuit Maroc | 19-28 nov. 2024

1190 EURO / persoană

 • 10
 • Maroc

Hai în Maroc pentru magia deșertului Sahara și a străduțele înguste ale piețelor din Fes. Pentru culorile cu care își pictează ceramica și mâncarea tradițională de care, cu greu, te desparți. Pentru că un circuit te poartă de la oraș, la deșert și apoi la Oceanul Atlantic.

Circuit Peru | 19 oct – 4 nov 2024

3400 EURO / persoană

 • 16
 • Peru

A sosit momentul să pășim pe tărâmuri pline de mister și istorie în America de Sud, să descoperim locuri pline de legende care te vor ajuta să înțelegi importanța miraculoasei moșteniri a incașilor din Macchu Pichu și să descoperim Peru!