Hai cu Sori

Circuit Peru | 19 oct – 4 nov 2024

3400 EURO / persoană

De ce Peru?

O parte considerabilă din povestea HAICUSORI a luat naștere sub bagheta magică a continentului sud-american. De aceea călătoria în Peru poartă cu ea o însemnătate importantă. Da, ai ghicit, mergem la Machu Picchu!
A sosit momentul să pășim pe tărâmuri pline de mister și istorie, să descoperim locuri spectaculoase și pline de legende care te vor ajuta să înțelegi importantă miraculoasei moșteniri a incașilor! Pentru că Travel for the story nu stă degeaba lângă #haicusori! Într-un sejur aventuros, Peru înseamnă mai mult decât confortul cu care ne-am obișnuit. Pornind de la plimbarea prin faimosul cartier Miraflores din Lima, continuând cu explorarea satelor din Valea Sacră și ascensiunea până la faimosul Machu Picchu, călătoria te introduce într-o atmosferă de explorare și adrenalină. Nu te lasă plictisit pentru niciun moment, pentru că vei descoperi orașul Cusco, situat la 3400 de metri altitudine. Mai apoi vei naviga pe apele lacului Titicaca, despre care știm că, de la 1862 încoace, deține recordul mondial al celei mai înalte căi navigabile din lume! Și chiar acolo te așteaptă o noapte de pomină pe una dintre insulele care încă păstrează aerul tradițional incaș. Pentru că Peru abundă în obiective culturale care merită să fie explorate în detaliu, vom descoperi împreună și străvechi cetăți incașe, ne vom conecta la atmosfera tradițional locală și ne vom bucura de una dintre cele mai memorabile călătorii din viața asta! 

Perioada călătoriei:

19 octombrie -4 noiembrie 2024

Termen de înscriere:

11 martie 2024, ora 11:00 AM (în limita a 13 bilete).
Dacă se fac înscrieri după 11 martie, se reverifică prețul și disponibilitatea (!!!) biletului de avion şi se recalculează. Luați în considerare că voi fi plecată 12-24 martie, de aceea vă rog să vă înscrieți din timp!

Tipul călătoriei:

Circuit – circuit cultural, cazare în orașe diferite, trekking nivel 2, ritmul călătoriei este unul adecvat unui circuit și vom merge și pe jos, cu avionul, cu trenul și cu barca. 

Participanți:

minim 13, dacă se depășește numărul, încercăm suplimentarea sau o nouă tură în continuarea primei.

Preț:

3480 euro/persoană, cu avans 435 euro la înscriere. Prețul acesta este garantat până la data de 11 martie 2024. Dacă vă hotărâți, vă rog nu lăsați pe ultima sută de metri înscrierea. Ulterior prețul poate varia din cauza avioanelor și se va verifica la data înscrierii. 

Avans:

435 Euro la înscriere;
IMPORTANT – Plata avansului se va face după confirmarea primită, ulterior înscrierii, în funcție de când se formează grupul. Restul putem şi în rate, în felul următor:
04.04.2024 – 435 Euro; 02.05.2024 – 435 Euro; 03.06.2024 – 435 Euro; 04.07.2024 – 435 Euro; 02.08.2024 – 435 Euro; 04.09.2024 – 435 Euro; 03.10.2024 – 435 Euro

Prețul include:

– bilete avion Air France/KLM, vineri, 19 Oct. 2024 București 07:00 – Amsterdam 08:50, 09:55 Amsterdam- 15:25 Lima, și retur 03 Nov. 2024 Lima 22:05 – Paris 16:15/04 nov, Paris 18:15 – București 22:05

2 bilete avion interne: 21 Oct. 2024, LA 2019 LIM/CUZ 11h30/12h50, 02 Nov LA 2114 AQP/LIM 16h00/17h35, prețul lor poate suferi mici modificări; bagaj cală max. 23kg și bagaj mână 12 kg.

cazare hotel 3* și 4*, loc în cameră dublă cu baie, cu mic dejun bufet sau mic dejun american conform hotelurilor și meselor menționate în program (sau similare).

– transfer privat IN/OUT în Lima

– transfer privat IN Cusco + transfer la Valea Sacra;

– tren de plecare/întoarcere Ollantaytambo/Machu Picchu/Ollantaytambo în Expedition Vistadome + transfer privat de la Ollantaytambo la Cusco;

– transfer privat OUT de la hotel la autogara Cusco;

– transfer privat IN de la autogară la hotel din Puno;

– transport cu autobuzul turistic cu serviciu comun + vizite la Andahuaylillas, Raqchi și Pukará + prânz inclus;

– excursie la Lacul Titicaca cu un serviciu obișnuit cu barca privată;

– o noapte la Amantani, plimbarea cu barca și noaptea cu show pe insulă;

– transport cu mașina sau autobuzul de turism privat pentru Puno – Arequipa;

intrări și vizite cu ghizi locali englezi în fiecare oraș;

transferuri, transport terestru cu mașina sau autobuzul de turism privat;

tururi ghidate menționate în program, șofer, ghizi localnici și însoțitor limba română.

Prețul nu include:

– orice alte servicii solicitate, dar nespecificate in program;

– tips-uri pentru ghid și șofer (aprox. 10 USD/zi de persoană);

– asigurarea storno nu este inclusă, dar este puternic recomandată!

– asigurarea de călătorie este obligatorie!

Programul călătoriei:

Decolare București – aterizare Lima, check in hotel și orientare

 • mic dejun
 • tur ghidat Lima (Miraflores, Cathedral of Lima, Convent of San Francisco)
 • program liber/cină la alegere.
 • mic dejun
 • zbor către Cusco (LIM/CUZ  11h30/12h50),
 • suntem preluați de la aeroport cu transfer privat spre Valea Sacră, unde ne cazăm și avem timp liber pentru explorare.
 • mic dejun
 • pornim spre  piața din Pisac, un loc de poveste care oferă vizitatorilor un spectacol colorat și folcloric cu expozițiile sale de fructe și legume la sol și pe standurile de unde se pot cumpăra obiecte de artizanat aduse din toată regiunea: poncho, țesături și pulovere de lână, bijuterii și antichități. Vei descoperi trocul, tradiția locală, încă  practicat de indigeni și folclorul exprimat prin hainele oamenilor.
 • continuăm ziua cu Maras, una dintre cele mai vechi mine de sare din Peru, situată pe versantul unui munte și constituită din circa 3000 de bazine mici care primesc apa sarata din subsol. În salinele din Maras se poate cumpara sare roz; de fapt, sunt doar 4 locuri în lume de unde poate fi extras și Maras este unul dintre ele. 
 • încheiem ziua cu vizite în 2 sate tradiționale, Chinchero și Moray, unde descoperim satul și situl arheologic, constând în terase enorme suprapuse în formă concentrică permițând vechilor fermieri incași să creeze diverse microclimate și să obțină o varietate de plante.
 • mic dejun și ne începem ziua cu o vizita la Ollantaytambo, unul dintre ultimele site-uri construite de incași înainte de sosirea cuceritorilor. O mare parte a lucrării rămâne neterminată, iar pietrele abandonate au fost martorii muți ai bătăliei dintre Manco al II-lea împotriva invadatorilor. 
 • după ce servim prânzul (nuinclus), avem transfer către gară unde ne suim în trenul Vistadome către Aguas Calientes (Machu Picchu). Ajungem și ne cazăm.
 • timp liber.
 • mic dejun
 • transfer/ascensiunea de la Aguas Calientes către Machu Picchu. Cetatea este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante monumente arhitectonice și arheologice ale planetei. Situat la 2400 de metri deasupra nivelului mării, Machu Picchu este alcătuit din construcții de piatră care se întind pe un deal jos și îngust, delimitat de o stâncă de 400 de metri, un canion dând pe râul Urubamba. Funcția acestei cetăți este un mister pe care arheologii nu l-au putut lămuri până acum.
 • După prânz (neinclus) timp liber la Aguas Calientes.
 • mic dejun
 • transfer înapoi la tren spre Ollantaytambo
 • transfer privat către Cusco.
 • cazare și timp liber.

Programul: 

 • 04:00 A.M. preluare de la hotel cu transportul nostru turistic privat. Vom călători aproximativ 2 ore până ajungem la Restaurantul La Montana. Apoi vom merge la punctul de control Vinincunca. Înainte de a începe această aventură, ghidul nostru ne va oferi instrucțiunile necesare pentru a ne bucura de acest tur. Vom observa munții înzăpeziți Ausangate și Wiñayriti (considerați în vremea incașilor și în zilele noastre ca zeități – ființe supreme care ne protejează). Vom merge prin peisaje superbe timp de 1 oră și 30 de minute până ajungem la vârful Vinicunca sau Montaña de Colores 5.036 m.a.s.l.  Vom avea o priveliște panoramică frumoasă asupra Vinicunca sau Montaña De Colores. Ne vom întoarce la punctul de plecare al drumeției unde vehiculul nostru ne va aștepta pentru a ne duce la restaurantul nostru turistic menționat anterior.
 • La 04:00 PM la 04:30 PM aproximativ vom ajunge în Cusco.

 

INFORMATII UTILE și RECOMANDĂRI

Nivel de trekking: Nivelul de trekking este catalogat între 1 și 4, nivelul 1 fiind simplu în teren plat, fara pante majore, nivelul 2 în teren plat și pante puține, nivelul 3 teren plat cu pante puține și pante majore și nivelul 4, pante și teren accidentat. În acest caz, drumeția este considerată nivelul 2: teren plat și pante puține. Altitudine maxima: 5.038 m.s.l.m, vremea: rece, distanța de drumeție: 3 kilometri, timp de drumeție: aproximativ 3 ore (dus-întors).

– Mască și protecție facială, un rucsac mic, îmbrăcăminte termica pentru frig, pantofi de drumeție/trekking, pelerină, pălărie și protecție solară, medicamente personale (dacă este necesar), aparat foto și bani. 

 • mic dejun
 • tur ghidat în Cusco: CathedralKoricancha, un faimos templu dedicat Zeului Soare, amfiteatrul din Qenqo, un centru de cult la Pachamama, apoi Puka Pukara, un refugiu antic folosit de chaski (mesageri incași) pentru a se odihni în timpul expedițiilor lungi și folosit ca fort după sosirea spaniolilor; Tambomachay, cunoscut sub numele de „Baia Incașului”, un centru dedicat cultului apei. Ultima oprire la Sacsayhuaman, încă subiect de studii arheologice. Acest site acoperă o suprafață de 6 km² și se crede că a fost un centru polivalent la egalitate cu Machu Picchu. Continuăm cu vizită la Piața San Pedro, cea mai veche și principală piață din orașul Cusco și Peru; și este situat în centrul istoric, în fața Plazoleta San Pedro.
 • mic dejun
 • transfer la stația de autobuz, de unde plecăm spre Puno cu autobuzul obișnuit (ghid vorbitor de limbă engleză/spaniolă). Frumusețea peisajului justifică această călătorie. În timpul călătoriei vom fi uimiți de peisajele minunate: altiplanul și munții Anzi. Vom trece prin câteva sate andine precum Urcos, San Pedro, Tinta, Sicuani. Cel mai înalt pas al călătoriei este La Raya (altitudine: 4338 m), care este, de asemenea, limita dintre Altiplano și munții Anzi.
 • Vizită Andahuaylillas, a cărei atracție principală este biserica sa baroc cunoscută sub numele de “Capela Sixtină a Americilor” datorită frescelor magnifice care îi decorează pereții.
 • Servim prânzul la un restaurant local și continuăm cu vizita la situl arheologic Racchi. Acest sit de o extindere remarcabilă este compus din multe clădiri din chirpici printre care punctul culminant este Templul Wiracocha.
 • Urmează Pucara situat la 106 km / 66 mile nord de orașul Puno. Pucara este renumită pentru ceramica sa, în special pentru binecunoscutul „Toritos de Pucara” (Taurii din Pucara). „Museo Litico de Pucara” (Muzeul Pietrei Pucara), afișând o mică selecție de monoliți antropomorfi, sculpturi zoomorfe, ceramică și alte obiecte din cultura pre-Inca Pucara (piese originale și replică).
 • Ajungem în Puno unde ne cazăm și avem timp liber.
 • mic dejun
 • vom vizita insula plutitoare a indienilor Uros, al căror mod de viață, costumele și tradiția reprezintă atracții pentru toata lumea. Ei locuiesc în căsuțe mici din paie, făcute din același material al bărcilor lor și trăiesc din pescuit și vânătoare.
 • Vom avea pranz in comunitatea Amanatani
 • vom continua cu vizită la insulele Amantani, o insulă circulară, care găzduiește o comunitate Titicaca foarte diferită, deși la fel de fascinantă,  frumos terasate și găzduiește fermieri, pescari și țesători. În multe privințe, Amantani este chiar mai rustic decât celelalte insule. Este un loc frumos, dar sterp și stâncos, cu o mână de sate compuse din aproximativ 800 de familii și ruine agățate de cele două vârfuri ale insulei, Pachatata și Pachamama (Tatăl Pământ și Mama Pământ). Insula oferă vederi minunate asupra lacului și a peisajului insular slab populat. Ziduri lungi de piatră cu aspect antic marchează câmpurile și terasele diferitelor comunități, iar vacile, oile și alpaca pasc pe dealuri.
 • Aici avem unica șansă de a petrece noaptea pe insulăla localnici. Atentie, trebuie să notați că serviciile sunt de bază și rustice, dar totul este curat. Nu există energie electrică pe insulă, se folosesc panouri solare. Nu există încălzire în camere. Băile sunt comune și sunt în afara camerelor. Nu există apă caldă și nici dușuri. Dar toalete și chiuvete în stare bună. 
 • Puno/Uros: 25 min cu barca tradițională, Uros/Amantani: 02h50 cu barca tradițională.
 • mic dejun
 • continuăm cu Insula Taquile, situată la aproximativ 35 km de Puno, cu 540 de trepte neregulate care despart satul de debarcader, dar pentru vizitatori a fost amenajată o potecă care înconjoară insula. Pe tot drumul vei fi uimit de peisajul incredibil, Lacul Titicaca arată ca un ocean înconjurat de munți. Veți cunoaște și vă veți întâlni cu locuitorii insulei. Sunt țesători excelente de vizitat.
 • Prânz la un restaurant din comunitate și ne întoarcem la Puno
 • timp liber.
 • Amantani/Taquile: 25 min cu barca tradițională, Taquile/Puno: 02h30 cu barca tradițională.
 • mic dejun
 • transfer cu autobuzul spre Arequipa, 5h.
 • ajungem și ne cazăm
 • timp liber.
 • mic dejun
 • explorăm Arequipa cu un tur ghidat: biserica Compañia de Jesus, Piața Centrală, Catedrala, Mănăstirea Sf. Cătălina, servim prânzul și continuăm cu Muzeul Sanctuarelor Andine, unde vom vedea faimoasele mumii Juanita și Sarita (copii sacrificați la vulcanul Ampato).
 • timp liber.
 • mic dejun
 • timp liber (opțional vizita la piața centrală)
 • zbor către Lima –  LA 2114  AQP/LIM  16h00/17h35.
 • cazare
 • timp liber prin Lima.
 • aterizare la București pe 04 noiembrie la 22:05 PM.

Good to know:

– este posibil să ai nevoie de adaptor priză în Peru, te rog consultă aici: https://www.power-plugs-sockets.com/peru/
– moneda este sol/soli, prescurtat S/ (sau dupa cod, PEN). 1 PEN fiind 0.25 euro ( sau 1.2 lei).
– ritmul călătoriei este unul ușor susținut, dar cu pauze special programate pentru a nu obosi;
– pentru detaliile logistice, după înscriere, vei primi un pdf în care vor fi trecute toate informațiile legate de ce este nevoie să ai la tine, buget bani de cheltuială etc.
– pașaportul temporar nu este admis, trebuie să fie valabil minim 6 luni dela data întoarcerii.
– în funcție de condițiile meteo sau alte reprogramări, programul poate suferi ajustări.

– romanii nu au nevoie de viza pentru a vizita Peru;

– funcționează Uber;
– pentru a vă obișnui mai ușor cu trecerea bruscă la o altitudine mare, nu uitați să vă hidratați corespunzător de-a lungul întregii zile, consumând apă și fructe proaspete, să vă odihniți cât aveți nevoie, să reduceți sau să eliminați cofeina, să beți ceai de coca sau să mestecați frunze de coca, să încetiniți ritmul, mergând mai încet decât sunteți obișnuit.
– se recomandă îmbrăcăminte lejeră, în straturi.
– lăsați loc în bagaj pentru suveniruri și să aveți la voi bani cash, de preferat dolari americani.

Detalii plată:

SC HAICUSORI CARTON TRAVEL SRL, CUI 39619488, J40/10043/2018, licenţă touroperator 486871/16.07.2021. Cont lei: IBAN RO36BTRLRONCRT0462547001, BANCA TRANSILVANIA, Cont EURO: IBAN RO83BTRLEURCRT0462547001 pentru depuneri cash în cont se percepe o taxă de 10 lei. Te rog să specifici la transfer “PERU”. Dacă doreşti plata în euro, te rog specifică la înscriere.

Se recomandă plata în euro. Dacă doreşti plata în euro, te rog specifică la înscriere.
Pentru plata în lei se percep 1.5% pentru diferențe comisioane bancare.

Pentru înscriere: sori@haicusori.com sau 0744641879 (WhatsApp). Tot aici mă puteți găsi și dacă aveți întrebări. Dacă dați “Going” evenimentului, nu se va considera înscriere oficială.

Alte experiențe Hai cu Sori

Toscana | 25-29 sept. 2024

1090 EURO / persoană

 • Toscana

Val d’Orcia, Pienza, Cortona și dolce far niente cât încape. Sau un food trip cu iz cultural, peisaje unice în Europa și o cazare de poveste. Am inclus câteva activități în aceste zile, însă am ținut cont și de momentele de odihnă, astfel încât să ne relaxăm.

Circuit Maroc | 19-28 nov. 2024

1190 EURO / persoană

 • 10
 • Maroc

Hai în Maroc pentru magia deșertului Sahara și a străduțele înguste ale piețelor din Fes. Pentru culorile cu care își pictează ceramica și mâncarea tradițională de care, cu greu, te desparți. Pentru că un circuit te poartă de la oraș, la deșert și apoi la Oceanul Atlantic.

Circuit Peru | 19 oct – 4 nov 2024

3400 EURO / persoană

 • 16
 • Peru

A sosit momentul să pășim pe tărâmuri pline de mister și istorie în America de Sud, să descoperim locuri pline de legende care te vor ajuta să înțelegi importanța miraculoasei moșteniri a incașilor din Macchu Pichu și să descoperim Peru!