Hai cu Sori

HAICUSORI – Zanzibar 12 – 24 MARTIE 2024

Hakuna Matata!

Încep cu salutul lor tradițional pentru că în aceste două cuvinte stă chiar esența vibe-ului din Zanzibar. Înseamnă, de fapt, “nicio grijă”. Și chiar asta este atmosfera pe care Zanzibarul o deslușește oamenilor care descoperă insula mirodeniilor și a fericirii. Vă zic, ne va fi greu, dar dificil să ne plimbăm pe nisipul alb de pe plajele virgine. Să descoperim pădurea cu mangrove şi un peisaj constant de National Geographic care ar putea fi exact ce trebuie unei perioade uşor agitate. Ne vom bucura de plimbările cu bărci tradiționale pe apa turcoaz a Oceanului Indian, vom face sesiuni de snorkeling și vom păși pe fâșii de nisip care, prin magia mareei, apar doar câteva ore la suprafaţă. Și, dacă ți se pare cam mult, sa știi că vom admira și dansul masailor în lumina roșiatică a apusului african şi vom vizita insule pustii din mijlocul oceanului. Altfel, ne mai rămâne să alegem ce fructe de mare și te mai miri ce fel de pești să mâncăm sau să facem o baie memorabilă în unica peșteră cu apă dulce de pe insulă. V-am zis, greu.

După 5 ani de când mergem acolo, în căutările noastre am găsit pe coasta de est o cazare (încă) tradițională, cu bungalow-uri și o curte în care este restaurant și umbră, iar până la plajă faci între 3 și 5 minute, depinde cu cât gin pleci la tine. Dar, mai important, o cazare unde, seara după apus, în jurul focului, multe povești frumoase s-au scris. Long story short: am explorat şi acum încerc să fac posibil un vis. Pe care vreau să-l repet alături de voi!

 
 

Perioada calatoriei

12-24 martie 2024

 

Termen de inscriere:

23 noiembrie 2023 10:00AM, (în limita a 11 bilete)
Dacă se fac înscrieri după 23 noiembrie, se reverifică prețul și disponibilitatea (!!!) biletului de avion şi se recalculează.

 

Tipul călatoriei:

Tropical, relaxare. O zi plajă, o zi plimbare pe insulă sau snorkeling, barcă, limbă de nisip etc.

 

Participanți:

minim 11, dacă se depășește numărul, încercăm suplimentarea sau o nouă tură în continuarea primei.

 

Câteva cuvinte despre Zanzibar

N-ar fi de ajuns. De fapt vorbim despre un arhipelag de lângă coasta de est africană, fiind alcătuit din insula principală cu același nume, având suprafața de 1.658 km² și în nord insula Pemba cu 984 km².

 

Zanzibar este un teritoriu autonom ce aparține de Tanzania fiind compusă din Tanganika și Zanzibar. Capitala a preluat denumirea insulei principale – Zanzibar City fiind renumită pentru orașul vechi, Stone Town. Economia insulei se bazează pe cultivarea mirodeniilor (cuișoare, scorțișoară, piper și nucă), ca și diferite preparate cosmetice și farmaceutice obținute din alge.

 

Clima de acolo este tropicală, cu o medie anuală de 26 grade. Perioada cea mai caldă este înregistrată incepand cu octombrie și până în martie cand temperatura maximă înregistrată se situează în jurul valorii de 31/33 grade Celsius, iar umiditatea este ridicată. In unele perioade, destul de rare, temperatura poate atinge 36/38 grade Celsius. Perioada din mai până în august, in care predomina vanturile, este mai rece, cu valori in jur de 29 grade Celsius.

Condiții de călătorie: https://www.mae.ro/node/53401

Preț:

 • 1530 Euro, acest preţ este valabil pentru cei care se înscriu până la 23.11. 2023, în limita a 11 bilete, fiind bazat pe ofertă Fly Dubai. Ulterior, prețul se poate modifica din cauza  prețul tuturor biletelor de avion!

Avans

 • 400 Euro la înscriere
  IMPORTANT – Plata avansului se va face după confirmarea primită, ulterior înscrierii, în funcție de când se formează grupul. Restul putem şi în rate, în felul următor:
 • 10.01.2024 – 377 euro
 • 10.02.2024 – 377 euro
 • 05.03.2024 – 376 euro

Câteva cuvinte despre programul pe insulă

Călătoria este concepută astfel încât să te relaxezi și să te bucuri de timpul petrecut pe insula bucuriei, dar să și descoperi toate locurile speciale.
 
Prima zi o vom folosi pentru instalare, acomodare și orientare.
 
A doua zi vom merge spre pădurea tropicală Jozani, unde avem parte de un tur ghidat, mai apoi prânz pe malul oceanului si spre apus la faimosul The Rock.
 
Ziua următoare poate fi dedicată plajei sau, celor care vor alege, safari-ului în Mikumi.
 
A patra zi mergem la prima sesiune de snorkeling și plimbări pe fâșii de nisip.
 
Următoarea zi ne-o petrecem descoperind mirodeniile insulei într-un tur ghidat prin fermă unde încercăm fructe tropicale de la sursă și înțelegem cum funcționează mirodeniile.
 
A șasea zi este dedicată iar plajei, pe când ziua următoare o vom petrece în Stone Town, capitala insulei.
 
Apoi o binemeritată zi la plajă, urmată de un trip cultural unde vom înțelege valoarea șamanilor și a practicilor voodoo de pe insulă.
 
Apoi încă o zi de plajă care se va încheia cu transferul la aeroport.

 

În articolul Cum a fost și este în Zanzibar am descris cum și ce se întâmplă în aceste călătorii pe insulă.

 

Detalii plată: SC HAICUSORI CARTON TRAVEL SRL, CUI 39619488, J40/10043/2018, licenţă touroperator 486871/16.07.2021. Cont lei: IBAN RO36BTRLRONCRT0462547001, BANCA TRANSILVANIA, Cont EURO: IBAN RO83BTRLEURCRT0462547001 pentru depuneri cash în cont se percepe o taxă de 10 lei. Te rog să specifici la transfer “Zanzi 9”. Dacă doreşti plata în euro, te rog specifică la înscriere.

Pentru înscriere: hello@haicusori.com sau 0744641879 (WhatsApp). Tot aici mă puteți găsi și dacă aveți întrebări. Dacă dați “Going” evenimentului, nu se va considera înscriere oficială.

Prețul include:

 • bilete avion (zburăm cu Fly Dubai, București – Dubai – Zanzibar și retur), 1 bagaj de mână max. 7kg, 1 bagaj de cală max. 20 kg, taxele de aeroport (acestea pot suferi modificări, în cazul în care vor exista diferenţe, acestea vor fi actualizate până la plata finală),
 • cazare cu mic dejun inclus, camere duble sau triple cu baie în cameră şi ventilator (Nu A/c), la 3 minute de plajă,
 • transferuri aeroport la cazare şi înapoi,
 • însoţitor limba română (dar şi engleză)

Prețul nu include:

  • 290 dolari de plătit cash în Zanzibar – reprezintă cele 6 călătorii prestabilite pe insulă: Safari Blue, Stone Town și Prison Island, Mnemba Island, Wild Zanzibar Cultural Trip, Spice Farm și Kendwa Beach, Pădurea Jozani și The Rock, cu apus la Michamwi Beach. Majoritatea au prânz sau gustări incluse. Prețul pachetului a fost negociat în funcție de componența grupului.
  • Opțional, safari în Mikumi Park, Tanzania, prețul 380 euro/persoană, avion și prânz inclus
  • Asigurarările de călătorie și storno nu sunt obligatorii, dar sunt puternic recomandate.
  • Atribuirea pe camere se va face în ordinea înscrierilor. Dacă aveți cerințe/situații speciale (cameră single sau știți că sforăiți) care pot fi ajustate, vă rog să menționați la înscriere, altfel ajustarea poate deveni anevoioasă sau imposibilă.
  • Pașaportul trebuie obligatoriu să fie valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în România (să nu fie temporar). 
  • Pentru a călători în Zanzibar (Tanzania) nu este nevoie de viză;

Alte experiente HaicuSori

Toscana | 25-29 sept. 2024

1090 EURO / persoană

 • Toscana

Val d’Orcia, Pienza, Cortona și dolce far niente cât încape. Sau un food trip cu iz cultural, peisaje unice în Europa și o cazare de poveste. Am inclus câteva activități în aceste zile, însă am ținut cont și de momentele de odihnă, astfel încât să ne relaxăm.

Circuit Maroc | 19-28 nov. 2024

1190 EURO / persoană

 • 10
 • Maroc

Hai în Maroc pentru magia deșertului Sahara și a străduțele înguste ale piețelor din Fes. Pentru culorile cu care își pictează ceramica și mâncarea tradițională de care, cu greu, te desparți. Pentru că un circuit te poartă de la oraș, la deșert și apoi la Oceanul Atlantic.

Circuit Peru | 19 oct – 4 nov 2024

3400 EURO / persoană

 • 16
 • Peru

A sosit momentul să pășim pe tărâmuri pline de mister și istorie în America de Sud, să descoperim locuri pline de legende care te vor ajuta să înțelegi importanța miraculoasei moșteniri a incașilor din Macchu Pichu și să descoperim Peru!