Fai L’amore | Italia – cum a inceput

…pai cum sa inceapa? Simplu. Arunci o privire in sertarul cu dorinte legate de ce tari mai vrei sa vizitezi, apoi musai sa tragi cu ochiul si in portofel, faci o medie si vezi ce iese. De aceasta data, a iesit o calatorie semi spontana, de 10 zile, alaturi de Teodora si Eliza.

Ne intalnisem intr-o conjunctura legata de serviciu, si incepusem sa ne cunoastem mai bine. La un moment dat le-am povestit despre cat de mult imi place sa calatoresc, ba chiar le-am aratat si blog-ul meu, povestindu-le un pic despre cum s-a nascut HAICUSORI. Elizei ii spusesem deja ca vreau sa merg in Italia. Nici nu se putea mai bine, mama ei locuind pe langa Bologna. Asa ca, tam nesam, ne-am gasit toate trei la aeroport, nerabdatoare. Blue Air ne-a livrat fix in aeroportul din Bologna, unde am stat un pic pentru a ne putea orienta.

Infrastructura transportului in comun este foarte bine pusa la punct acolo. Autobuzul de la aeroport spre gara, a venit necontenit si ne-a dus catre trenul cu care urma sa ajungem in micul orasel numit Castiglione dei Poepli, unde am avut baza.

Am gasit acolo un orasel micut, pozitionat pe dealurile de la inceputul Toscanei, cu o diferenta de temperatura fata de Florenta (care era la 40 km departare) de aproximativ 10 grade.

Cam asa arata pe acolo:

20150911_173455

20150911_173826

20150911_191048

Mama Elizei ne-a asteptat cu masa pusa, o cina in stil italienesc, cu prosciutto si branzica pecorino ( tipic zona Toscanei), iar noi am desfacut in cinstea sosirii si a zilelor ce urmau sa vina, un rosu de Chianti Clasic. Am asternut pe o mica lista toate obiectivele pe care urma sa le vizitam in Italia, intocmind un program, pe care am reusit, cat de cat, sa-l si respectam, nestiind atunci despre deciziile fulger pe care urma sa le luam. Si cand va voi povesti despre toate, veti intelege de ce le zic „decizii fulger”.

Pana atunci, va mai las aici cateva cadre din imprejurimile Castiglione dei Pepoli.

IMG_5227

IMG_5303